Een teken van lezen

Veelgestelde vragen

niveau-spectrumInhoudelijk: wat en waarom?

 

Wat is mijn niveau?

De verhalen van Een teken van lezen zijn verdeeld in vier niveaus. Er zijn zijn geen boeken met 0 sterren, alleen een kort leesverhaal. Hier vind je een overzicht.

 

Welk niveau moet ik kiezen?

Als je twijfelt tussen twee niveaus, kies dan het laagste niveau. Het is fijner om verhalen te lezen die een beetje te makkelijk zijn, dan verhalen lezen die te moeilijk zijn. Als je boven je niveau leest, moet je meer woorden opzoeken want de woorden zijn moeilijker. Ook zijn de zinnen moeilijker; de grammatica is van een hoger niveau.

 

Wat is een lesbrief?

Een lesbrief is een document bij een boek dat je gratis kunt downloaden. In de lesbrief vind je oefeningen en opdrachten bij het verhaal. De opdrachten zijn verdeeld in categorieën: woordenschat, grammatica, spreken en creatief schrijven. Er is een lessenreeks van drie lessen uitgeschreven. Een docent kan de lesbrief in de les gebruiken, maar je kunt de opdrachten ook heel goed zelf maken. Je kunt de lesbrief downloaden, of gedrukt bestellen als hand-out voor € 1,95

 

Waarom zijn sommige korte leesverhalen gratis, en sommige niet?

Twee leesverhalen (Een voetbalster, 0 sterren en Op de fiets naar Barcelona, 2 sterren) zijn in de maanden november en december van 2014 gratis. Dit is ter promotie van Een teken van lezen. Zo kun je als NT2-leerder of als docent kijken wat je van de verhalen vindt. Je kunt er ook voor kiezen om deze gratis verhalen geprint, als hand-out, te ontvangen. Daar vragen we een vergoeding van € 1,95 (exclusief verzenden) voor.

Een leesverhaal kost normaal €1,95 om te downloaden en € 1,- extra om het als hand-out te bestellen (exlusief verzendkosten).

 

Wat betekent een ster?

De sterren geven het niveau van een verhaal aan. Hoe meer sterren, hoe moeilijker het verhaal is om te lezen. Je vind hier een overzicht van de niveaus.

 

Waarom zijn er geen boekjes met 0 sterren?

Een verhaal met 0 sterren is een echt beginnersniveau. Voor beginners is lezen nog heel moeilijk en vermoeiend. Daarom hebben we alleen korte leesverhalen met 0 sterren. De boekjes beginnen dus bij 1 ster.

 

Waarom wordt er in een verhaal het ene woord wel uitgelegd en het andere niet?

Bij de keuze of een woord wordt uitgelegd, kijken we naar drie dingen:

  •  het niveau van het verhaal
  •  is het woord ‘internationaal’?
  •  kun je de betekenis makkelijk afleiden van de context?

Bij de boeken kun je ook gratis een uitgebreide woordenlijst downloaden. Hier staan meer woorden uitgelegd dan ik het boek, en er staat een Engelse vertaling achter.

 

Productfoto leesverhalenProductfoto Serie AWat is het verschil tussen en boek en een kort leesverhaal?

Een boek is een langer verhaal met een kaft en 62 of 64 pagina’s. Een kort leesverhaal is een korter verhaal van 6 pagina’s tekst en 2 pagina’s vragen en opdrachten.

Als je een taal leert, is het soms vermoeiend om lang achter elkaar te lezen. Een kort leesverhaal is dan goed, omdat je toch ‘klaar’ bent, terwijl je minder lang leest.

 

Waar vind ik..?

 

Waar vind ik het Scrapbook?

Hier! Het staat bij de boeken, en dan bij ‘alle boeken’. Je kunt hier ook een presentatie vinden het Scrapbook.

 

Waar vind ik de woordenlijsten bij de boeken?

Deze staan bij de productpagina’s. Hier vind je de woordenlijst bij Een feest op kantoor. En hier de woordenlijst bij Een prima broer. Deze links openen in een nieuw venster.

 

Waar vind ik de link naar een leesverhaal of lesbrief?

bestand downloadenAls je een kort leesverhaal of een lesbrief hebt gedownload, staat de link op het overzicht na het betalen.

Ook vind je de link in de mail die je van ons krijgt als je betaling bij ons binnen is. Die mail heeft de titel: ‘Je bestelling bij een teken van lezen is afgerond’.

 

 

Waar vind ik mijn factuur?

Je factuur krijg je na betaling toegestuurd  via de mail. Die mail heeft de titel: ‘Je bestelling bij een teken van lezen is afgerond’.

 

 

Bestellen en verzenden

 

Ik heb iets besteld. Wanneer ontvang ik het?

Zodra de betaling bij ons binnen is, wordt de bestelling verwerkt. Je bestelling wordt binnen 2-3 dagen verstuurd. Je krijgt dan een mailtje.

 

Wat is het verschil tussen downloaden en als hand-out bestellen?Productfoto leesverhalen

Je kunt een kort leesverhaal of een lesbrief downloaden. Voor een lesbrief is dat gratis. Voor een leesverhaal moet je daar soms wat voor betalen. Je kunt er ook voor kiezen om de lesbrief of het leesverhaal per post te ontvangen. Dan krijg het op mooi dik papier, volledig in kleur opgestuurd. Je betaalt dan extra voor de drukkosten. Je kunt voor deze optie kiezen bij het bestellen. Let op: je betaalt dan wel verzendkosten.

 

bestand downloadenHoe werkt downloaden?

Als je een kort leesverhaal of lesbrief als download bestelt, kun je nadat je je bestelling hebt afgerond, het bestand als PDF downloaden. Je vindt de link op de pagina nadat je hebt betaald. Ook krijg je de link (na eventuele betaling) in je mail. De mail heeft de titel ‘Je bestelling bij Een teken van lezen is afgerond.’

 

Ik heb een product als download besteld, maar mijn link werkt niet meer. Hoe kan dat?

Een link is 7 dagen geldig en heeft een maximum van 3 downloads.

 

Hoe wordt mijn pakketje verstuurd?pakketje

Alles wordt heel voorzichtig ingepakt. Dat doen we in een brievenbusdoos of luchtkussenenvelop. Deze passen door de meeste brievenbussen; zo hoef je niet thuis te zijn als je pakketje wordt bezorgd. Als het pakket niet door de brievenbus past, wordt het verstuurd als pakket.

 

 

 

Hoe worden de verzendkosten berekend?

Verzendkosten zijn eigenlijk ‘verpakkings- en frankeerkosten’. Hoeveel je betaalt, is afhankelijk van het gewicht van je totale bestelling en of je in Nederland of België woont. Als je bezorgadres in Nederland ligt en je voor meer dan € 75,- bestelt, is de verzending gratis. Daarnaast zijn er drie verzendtarieven:

€ 2,95 (alleen voor kleine aantallen lesbrieven en/of leesverhalen) België: € 4,95

€ 4,95 (voor verzendingen tot 2 kilo die door de brievenbus passen) België: € 11,95

€ 6,95 (voor grote bestellingen boven de 2 kilo) België: € 19,95

 

Mijn betaling is mislukt. Hoe kan ik het geld toch nog overmaken?

Dan is er iets misgegaan. Wat vervelend! Je kunt je bestelling toch afwerken door het bedrag zelf over te maken op ons rekeningnummer: NL RABO 0192342614. Vermeld bij de betaling ook het ordernummer, dan komt het helemaal goed! We versturen je pakketje zodra het geld bij ons binnen is.

 

Ik woon niet in Nederland of België. Hoe kan ik bestellen?

Het is nu nog niet mogelijk om via de webshop te bestellen vanuit een ander land dan Nederland of België. Stuur een mailtje naar eentekenvanlezen@gmail.com met je bestelling, dan ontvang je een factuur met de verzendkosten naar het buitenland. Je kan ook het contactformulier invullen met je bestelling.

 

Ik woon in (de buurt) van Breda. Ik wil mijn bestelling ophalen. Kan dat?

Dat kan. We hebben geen winkel of bezoekadres, maar je kunt wel een afspraak maken. Stuur even een mailtje naar eentekenvanlezen@gmail.com en zeg wanneer je het wilt komen halen. Je krijgt dan een mail terug en dan maken we een afspraak.

 

Voor docenten en scholen

 

Ik werk op een school of taleninstituut en ik wil producten van Een teken van lezen gebruiken in de les. Krijg ik korting als ik veel tegelijk bestel?

Wat leuk dat je onze verhalen wilt gebruiken in de les! Er is zeker van alles mogelijk. We denken graag mee over wat goed aansluit bij jouw cursisten. Kijk ook eens of de pakketten interessant zijn voor jouw school of klas. Zo hebben we bijvoorbeeld een zeer aantrekkelijk geprijsd kennisngmakingspakket. We hebben ook een starterspakket of je kunt de serie boeken bestellen. Deze pakketten kunnen altijd in overleg anders worden samengesteld. Als je als bedrijf of school veel boeken tegelijk koopt, kunnen we in overleg mooie lespakketten samenstellen tegen een aantrekkelijke prijs. Hiervoor kun je het contactformulier gebruiken. We denken graag mee over wat goed is voor de cursisten en zouden het leuk vinden om een keer kenniste maken!

 

Ik ben docent. Kan ik een beoordelingsexemplaar aanvragen?

Speciaal voor docenten die willen kennismaken met de uitgaven van Een teken van lezen, is er een supervoordelig kennismakingspakket samengesteld.

 

Ik heb een idee of een tip. Waar kan ik die naartoe sturen?

Wat leuk! Iedereen is welkom om mee te denken. Je kunt hiervoor het contactformulier invullen of een mail sturen naar eentekenvanlezen@gmail.com